Англійський суд видав наказ про заморозку активів Григоришина на $300 млн

Високий суд Англії та Уельсу допитав Костянтина Григоришина
Високий суд Англії та Уельсу видав наказ про заморожування активів україно-російського бізнесмена Костянтина Григоришина на більш ніж $300 млн.
Про це повідомляє liga.net з посиланням на текст рішення суду від 20 грудня.
Рішення винесено як забезпечувальна, воно стосується активів групи Енергетичний стандарт в рамках суперечки навколо великого машинобудівного підприємства Сумське НВО з Вадимом Новинським і Володимиром Лук'яненко-молодшим.
Cуд видав всесвітній наказ про арешт відносно активів (worldwide freezingorder - WFO). Це попереднє рішення, що обмежує відповідача в розпорядженні та користуванні своїми активами, які знаходяться по всьому світу.
Адвокати Новинського, зокрема, побоювалися, що Григоришин може приховувати активи, щоб уникнути виплат за рішенням арбітражу.
У рішенні суду згадуються, зокрема, такі українські компанії: Запоріжтрансформатор, Турбоатом, ПАТ Сумське НВО, Укррічфлот, Запорізький кабельний завод, Сварог Ессет Менеджмент. Сам наказ про WFO є конфіденційним, повного списку заморожений активів у відкритому доступі немає. Григоришину також належать великі пакети акцій в цілому ряді українських обленерго.
Нагадаємо, що ще 9 травня 2016 року Лондонський комерційний арбітраж прийняв рішення про виплату Енергетичним стандартом більше $305,8 млн Новинському і Лук'яненко. 5 жовтня Високий суд Англії відмовив адвокатам Григоришина в апеляції на це рішення.
Відзначимо, що днем раніше стало відомо про аналогічне рішення англійського суду щодо активів колишніх власників Приватбанку. Так, суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова на $2,5 млрд.

Related

Події у світі 5809570687915405695

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item