НАБУ підозрює Укроборонпром у відмиванні $6 млн

Співробітники концерну могли відмивати гроші

Два чиновники концерну підозрюються в махінаціях на 6 млн доларів.

 
Національне антикорупційне бюро України почало розслідування ймовірного випадку відмивання грошей чиновниками Укроборонпрому. Про це пише видання Foreign Policy з посиланням на документи і джерела у відомстві.
 
Як зазначається в документах антикорупційного бюро, розслідування стосувалося двох чиновників, які входять до складу концерну зовнішньоторговельної компанії Укрспецекспорт, і громадянина Індії, який проживає в Києві.
 
За версією слідства, останній перевів близько 6 млн доларів на рахунок зареєстрованої в ОАЕ компанії Paramount General Trading. Угода була оформлена в рахунок поставок запчастин, проте розслідування показало, що заявлені комплектуючі були поставлені зі складів Укроборонпрому, а не завезені з ОАЕ.
 
Бюро стверджує, що "банківські рахунки використовувалися чиновниками Укрспецекспорту для здійснення корупційних дій, пов'язаних із відмиванням грошей, отриманих злочинним шляхом".
 
Крім того, в доповіді вказується, що частина коштів з рахунку еміратської компанії була пізніше переведена іншим фірмам, зокрема, Aragon International Petroleum.
 
Власником компанії Aragon International Petroleum, згідно з документом, є дочка одного з чиновників Укрспецекспорту.
 
Доповідь антикорупційного відомства за 2017 рік також містить згадку про угоду Укроборонпрому з міноборони Іраку на суму в 39 мільйонів доларів. Слідчі вважають, що якісь чиновники концерну присвоїли собі частину коштів, отриманих за контракт на постачання Багдаду літаків Ан-32.
 
Нагадаємо, до друзів і помічників народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука прийшли з обшуком співробітники Національного антикорупційного бюро України.

Related

Політика 4677909012123355109

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item