НАБУ: Луценко вводить громадськість в оману

У НАБУ відповіли на гучну заяву Луценка

У бюро вважають, що генпрокурор дає "зелене світло" подальшим атакам на антикорупційні органи.

 
Заяви генпрокурора Юрія Луценка про нібито незаконність роботи окремих підрозділів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і про використання працюючими під прикриттям агентами Бюро контрабандної техніки не відповідають дійсності.
 
Про це йдеться в заяві, опублікованій в понеділок, 4 грудня, на сайті НАБУ.
 
"Вважаємо неприпустимою ситуацію, коли генеральний прокурор свідомо вводить суспільство в оману, повідомляючи неправдиві факти і пропонуючи "довільне" трактування законодавства", - йдеться в заяві.
 
У НАБУ вважають, що таким чином генпрокурор "дає" зелене світло "подальшій атаці на нові антикорупційні органи".

У бюро нагадали, що у своїй оперативно-розшуковій діяльності (ОРД) керуються вимогами законів "Про Національне антикорупційне бюро України" і "Про оперативно-розшукову діяльність", і відповідно до ст. 8 останнього, для виконання завдань у рамках ОРД можуть залучатися голосні і негласні штатні та позаштатні співробітники.
 
"Всі технічні засоби, які НАБУ використовує при здійсненні оперативно-розшукової діяльності, придбані офіційно і знаходяться на обліку, як того вимагає законодавство", - вказується в повідомленні.
 
У НАБУ також відзначили, що, відповідно до ст. 21 закону "Про НАБУ", його співробітники при виконанні покладених на них обов'язків є представниками влади, діють від імені держави і перебувають під його захистом, і ніхто, за винятком уповноважених посадових осіб державних органів у передбачених законом випадках, не має права втручатися в їх законну діяльність.
 
Як повідомлялось, раніше 4 грудня Юрій Луценко заявив, що всі агенти НАБУ, які працюють під прикриттям, набрані з порушенням закону і використовують контрабандну техніку у своїй роботі. Генпрокурор стверджував, що всі до єдиного співробітники НАБУ повинні набиратися на відкритому конкурсі.
 
"Але десятки агентів, у тому числі, ті двоє, які були зафіксовані на конспіративній квартирі, обрані на якихось закритих процедурах, що порушує закон", - сказав глава ГПУ.
 
Нагадаємо, глава НАБУ Артем Ситник заявляв, що затримання агента бюро СБУ і Генпрокуратурою призвело до того, що всі операції бюро агентів під прикриттям припинені.

Related

Політика 8082685953160957434

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item