Має відсохнути та кровоносна система, яка робить нас метастазом Росії - Забужко


Поки Росія не розвалиться, українська політична система не зможе сама висмикнути себе з болота.
Про це в інтерв'ю сказала письменниця Оксана Забужко.
"Має відсохнути та кровоносна система, яка робить нас метастазом Росії. Це й буде наша перемога над імперією. Поки Російська Федерація не розвалиться на шість, чи скільки там, державних чи міждержавних утворень із внутрішнім чи зовнішнім управлінням, як їй пророкують самі російські політологи, - даруйте. Поки українськими фінансами, інформацією, як було усталено ще з 1990-х, керуватимуть із Москви. Не варто сподіватися, що наша політична система зможе сама висмикнути себе, як Мюнхгаузен, за волосся з болота", - переконана письменниця.
Оксана Забужко каже, що щаслива, бо українська держава відстояла себе у період війни.
"Як той дах, який місцями хай протікає, хай гнилий і паскудний, але якусь більше-менше функціональність суспільству на вкритій ним території все-таки забезпечує. Хай хоч така, ніж без неї – надто за умови, коли ми під ударом. Тому я, в принципі, не коментую більшість політичних подій, які в нас досі складають основу стрічки новин. Щось там роблять - і слава Богу. Ти диви, закон якийсь прийняли, во благо, на користь країні. І ще якийсь, і теж на краще. Значить, хоч і калічка, але ходить. Може, ще й вилюдніє колись. Це – тільки напівжарт.
Натомість у мене своя соціометрія. Я ж недарма їжджу на виступи по різних містах країни. Зустрічаюся з різними людьми, намагаюсь заміряти суспільні настрої. Мене цікавить стан умів, настроїв, міра резистентності (здатність чинити опір чому-небудь. - Gazeta.ua) суспільства. У цьому відношенні рік був вдалим", - сказала письменниця.

Related

Суспільство 7780134396700694116

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item