Глава дисциплінарної комісії МОК: Спецслужби Росії намагалися за нами стежити

Самуель Шмід
Очільник дисциплінарної комісії Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Самуель Шмід заявив про спроби стеження з боку спецслужб Росії.
Про це Шмід заявив в інтерв'ю газеті Aargauer Zeitung, яке опубліковане в суботу, 9 грудня.
За словами функціонера, російські спецслужби намагалися стежити за роботою дисциплінарної комісії МОК, яка розслідувала звинувачення в систематичному застосуванні допінгу російськими спортсменами.
"Але перш ніж розпочати роботу, ми вживали заходів безпеки", - цитує його слова DW.
Зокрема, члени комісії працювали за комп'ютерами без під'єднання до інтернету, не брали із собою на засідання електронні пристрої, опускали зовнішні жалюзі, перевіряли приміщення на предмет прослуховуючих пристроїв.
"Ми не хотіли постраждати від своєї наївності", - заявив Шмід.
Так, під час однієї з конференцій Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) в одному готелі разом з делегацією МОК оселилися працівники російських спецслужб.
"Тоді стало зрозуміло, що ми є конкретною метою атаки", - додав Шмід.
Зазначимо, що висновки комісії під керівництвом Шміда зіграли важливу роль у рішенні МОК усунути збірну РФ від участі в зимовій Олімпіаді в південнокорейському Пхенчхані.
5 грудня Міжнародний олімпійський комітет відсторонив збірну Росії від участі в Олімпійських іграх 2018 у Південній Кореї, а також призупинив членство РФ у МОК.
Спортсмени з РФ зможуть виступити на Іграх, але тільки під нейтральним прапором. Для цього МОК складе спеціальний список "чистих" спортсменів.
Крім того, Росію зобов'язали відшкодувати $15 мільйонів, витрачених на розслідування про допінги.
Ухвалюючи рішення, МОК спирався на висновки двох комісій, які розслідували державну підтримку допінгу в Росії.
Колишній глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков, який зараз є інформатором WADA, надав МОК незаперечні докази існування в Росії державної допінг-системи та спроб росіян підмінити допінг-проби спортсменам інших країн - зокрема, України.

Related

Спорт 1791956327228286816

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item