СБУ затримала депутата райради Донецької області

Затриманий екс-депутат

Чоловік підозрюється в організації незаконного референдуму.

Співробітники СБУ затримали колишнього депутата Великоновосілківської районної ради Донецької області за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це в четвер, 7 грудня, повідомляє прес-служба СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що в травні 2014 року депутат організував і провів мітинг серед жителів селища Велика Новосілка. Зловмисник публічно звертався із закликами до відділення регіону від України і створення "ради донецької народної республіки", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що після "провального референдуму" депутат втік з селища і тривалий час переховувався на південному сході України. Пізніше співробітники СБУ затримали чоловіка в Запорізькій області.

Як зазначено в повідомленні СБУ, колишньому депутату повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, і він був узятий під варту.

Наразі триває досудове слідство.

Як повідомлялось, раніше СБУ затримала жінку, призначену сепаратистами ЛНР "директором" Луганського патронного заводу, яка постачала ворога боєприпасами.

Related

Події в Україні 5986652427951700722

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item