МЗС Польщі "очистять" від випускників російських вузів


У Міністерстві закордонних справ Польщі мають намір провести кадрову перестановку і звільнити старих дипломатів, переважно випускників Московського державного інституту міжнародних відносин (МДІМВ).
Новий міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч хоче провести принципово іншу політику від свого попередника Вітольда Ващиковського, який раніше виступав проти звільнень з МЗС і прийому нових співробітників. Про це повідомляє RMF.FM з посиланням на власні джерела.
Насамперед, після свого призначення новий глава МЗС хоче попрощатися зі старими працівниками, переважно випускниками МДІМВ, а після - прийняти на роботу нових дипломатів, навіть з більш низькою кваліфікацією.
Чапутовіч, ще будучи заступником міністра, знизив вимоги під час останнього конкурсу на дипломатичну і консульську служби та звільнив тодішнього директора Дипломатичної академії Артура Гаразіма.
9 січня у Польщі оголосили про зміни в уряді. Ротації відбулися в дев'яти міністерствах. Свою посаду, зокрема, втратив глава МЗС Вітольд Ващиковський, який кілька разів фігурував у скандалах між українською та польською сторонами. Раніше Ващиковський заявив про складання списків українських політиків із антипольськими поглядами.

Related

Події у світі 6307825012297477359

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item