Темна уніформа, стяги та марш. У Києві активісти Нацкорпусу склали присягу "дружинників" та збурили мережу

Марш "Національної дружини" в центрі Києва
У неділю, 28 січня, у Києві на території Київської фортеці відбулася присяга активістів "Національної дружини", яка складається з представників Національного корпусу.
Після складання присяги, чисельна "дружина" з прапорами пройшла маршем від Київської фортеці до Хрещатика, її представники були одягнуті в темну уніформу, у частини з них були закриті обличчя. 
За задумом засновників, "Національна дружина" буде боротися проти нелегальних алкоточок, наркопритонів, незаконних гральних закладів.
Речник політичної партії Національний корпус Роман Чернишов розповів у коментарі Громадському радіо, що "дружини" діють в Україні уже рік, проте присягу прийняли сьогодні 600 учасників вперше.
Він також зазначив, що ці люди працюють в рамках громадської організації і є добровільним об’єднанням з підтримання порядку на вулицях, вони не мають зброї і не є поліцейським, чи військовими, проте співпрацюють з поліцією. За словами речника Нацкорпусу, фінансують "дружину" представники бізнесу.
"Це патрулювання вулиць, протидія алко- та наркопритонам і взагалі допомога там, де державні органи або не можуть, або не хочуть допомагати українській громаді", - розповів речник Нацкорпусу.
Проте, за його словами, якщо поліція закриває очі на незаконні речі, "дружина" діє без спільної координації з правоохоронцями.
В той же час, в соцмережі розкритикували марш "Національної дружини", побачивши в ньому аналогії з тоталітарним минулим 1930-х рр.

  

Related

Події в Україні 3898048488520461061

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item