Полторак зустрівся з главою Пентагону в США


Сторони обговорили кроки зі зміцнення відносин між американськими і українськими збройними силами. Очікується, що глава Міноборони України обговорить терміни поставок Javelin.

У прес-службі Пентагону повідомили, що глава оборонного відомства США Джеймс Меттіс і міністр оборони України Степан Полторак провели переговори в п'ятницю, 2 лютого.

"Сьогодні ми маємо намір обговорити прагматичні кроки щодо зміцнення відносин між нашими збройними силами", - заявив Меттіс журналістам перед початком зустрічі.
Нагадаємо, Полторак знаходиться в США c офіційним візитом.
За даними Міноборони України, в рамках візиту міністр візьме участь в двосторонніх оборонних консультаціях відомств країн, відбудуться зустрічі з представниками керівництва оборонного відомства США, а також керівництвом і офіцерами оперативно-стратегічного рівня Національного військового коледжу США.
Зазначається, що в програмі роботи української делегації - робочі зустрічі з українськими волонтерами, які проживають в США і допомагають українській армії.
Раніше повідомлялося, що під час свого візиту до Вашингтона Полторак обговорить терміни поставок протитанкових комплексів Javelin в Україні.
Нагадаємо, в кінці грудня 2017 року стало відомо, що США прийняли рішення про продаж оборонного озброєння Україні.
За даними ЗМІ, загальна вартість оборонного пакета для України складе 47 мільйонів доларів. Він буде включати 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок.

Related

Події у світі 7033205649855767022

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item