Москаль: Будівлю Спілки угорців намагалися підпалити проросійські радикали з ЄС

Геннадій Москаль: Члени цієї організації брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків
Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль заявив, що спробу підпалити офіс Товариства угорської культури в Ужгороді здійснили праворадикали однієї з країн Євросоюзу 
За словами Москаля, правоохоронні органи встановили дані зловмисників. 
"Злочинці – іноземці, це двоє молодих хлопців із праворадикальної організації однієї з країн Євросоюзу… Одразу можу сказати, що це не громадяни Угорщини. Члени цієї організації брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих "ЛНР" і "ДНР", вони сповідують ідеологію панславізму під егідою Росії, підтримують політику Путіна й тісно контактують із російськими правими Лімонова", - сказав Москаль.
За словами губернатора, працівники СБУ ідентифікували цих людей за допомогою камер відеоспостереження, встановили,  в якому хостелі вони проживали, на якій автозаправочній станції купували пальне для підпалу, коли перетнули кордон з Україною.
Москаль додав, що правоохоронцям відомі їхні прізвища, адреси і паспортні дані. Обом іноземцям, які вже за межами України заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять у міждержавний розшук.  
У ніч на 4 лютого невідомі кинули пляшку з запалювальною сумішшю у вікно будівлі Закарпатського союзу угорців, що розташоване на Православній набережній в Ужгороді. У результаті було пошкоджено перше зовнішнє вікно та обгоріла віконна рама.
Після цього інциденту Міністерство закордонних справ Угорщини закликало ввести спостережну місію ОБСЄ на території Закарпаття.

Related

Події в Україні 4988031530011220224

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item