Мовне питання: Україна пішла Угорщині на зустріч

Україна продовжила термін введення мовної статті закону

Повне введення мовної статті закону Про освіту відклали до 2023 року. Саме ця стаття викликала категоричні протести в Угорщині. Перехідний період триватиме до 2023 року.

В Україні продовжили перехідний період для запровадження "мовної" статті закону Про освіту для національних меншин. Відповідне рішення в середу, 14 лютого, було прийнято на засіданні уряду, повідомляє ТСН.
Зазначається, що тепер у дітей з національних меншин та їхніх батьків буде більше часу для переходу на нові правила викладання предметів. Перехідний період триватиме до 2023 року.
"Ми завжди будемо виходити з забезпечення прав національних меншин всередині країни, але завжди пріоритетом номер один буде розвиток української мови, культури", - наголосив при цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
Як повідомлялося, Угорщина блокує проведення засідання комісії Україна-НАТО через претензії до мовної статті українського закону про освіту. Україна назвала такі дії Угорщини маніпуляцією і шантажем.
Раніше Лілія Гриневич заявила, що етнічні угорці відмовилися обговорювати закон про освіту.
Як повідомлялося, Угорщина пообіцяла блокувати програму Україна-НАТО, якщо Київ не виконає низку умов. Одним з них було проведення консультацій із залученням нацменшин.

Related

Політика 4713850975328539925

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item