Повідомили про розмову перед зникненням іноземної студентки


Проректор медичного університету ім. А.А. Богомольця Ярослав Цехмістеррозповів, що іноземна студентка вузу Мукаддас Насирлаєва 30 січня дійсно зустрічалася із заступником декана Тетяною Тимохіною. Однак, за його словами, Тимохіна не рвався ніяких документів і не тисла на студентку.
Було проведено службове розслідування, пише Фраза.
"Під час цієї розмови в кабінеті було ще двоє іноземних студентів і куратор. Вони письмово підтвердили, що тиску і ситуації, коли щось рвали і кидали, не було. Мукаддас знала, що має вчасно подати документи до деканату. Вона навіть іншим студентам допомагала отримати візи", - зазначив проректор.
Адміністрації вузів часто користуються тим, що студенти не розуміють важливості своєчасної подачі документів, і використовують це як велику корупційну нішу, каже правозахисник Олексій Скорбач, що займається захистом прав біженців.
"Можна продовжити за винагороду вид на проживання, навіть при відрахуванні. Наприклад, вказати, що є додаткова сесія на перездачу іспиту, тому що студент записався на факультативні заняття, щоб додатково здати сесію, а сам студент не ходить на навчання", - говорить юрист.
В історії про студентку Насирлаєву адвокат бачить багато нестиковок. Йому незрозуміло, як сталося, що студентка прийшла пізно і вже була відрахована. Це також не стикується з інформацією про те, що вона була відмінницею і як староста групи допомагала оформляти документи іншим. Недовіру адвоката також викликає інформація про письмові пояснення свідків, які нібито були присутні під час зустрічі в деканаті.
Тіло студентки від 17 лютого шукають водолази. З початку пошукових робіт обстежено понад тисячу кв. м акваторії річки Дніпро, повідомляють рятувальники.

Related

Гаряча новина 3287231154777945486

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item