Москаль: Напади на спілку угорців в Ужгороді організувала ФСБ

Геннадій Москаль
Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль вважає, що напади на офіс Товариства угорської культури в Ужгороді організувала ФСБ РФ.
Зокрема, у губернатора немає жодних сумнівів, що за підпалом офісу спілки угорців стоять російські спецслужби.
"Підпал офісу Товариства угорської культури в Ужгороді був інспірований російськими спецслужбами – особисто в мене щодо цього немає жодних сумнівів", – цитує Москаля Mukachevo.net.
Очільник обладміністрації додав, що ФСБ неодноразово влаштовувала на Закарпатті провокації, які мають на меті розхитати ситуацію на міжетнічному ґрунті й спровокувати в області "донбаський" сценарій.
27 лютого в Ужгороді сталась пожежа у будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС. Унаслідок пожежі ніхто не постраждав. Сума збитків встановлюється.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років.
Аналогічний інцидент стався 4 лютого. Невідомі кинули пляшку із запалювальною сумішшю у вікно будівлі Закарпатського союзу угорців, що розташоване на Православній набережній в Ужгороді. У результаті було пошкоджено перше зовнішнє вікно та обгоріла віконна рама.
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що спробу підпалити офіс Товариства угорської культури в Ужгороді здійснили праворадикали однієї з країн Євросоюзу.

Related

Події в Україні 6012598135516484078

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item