Саакашвілі програв суд за український паспорт


Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмову Державної міграційної служби надати статус біженця або особи, що потребує додаткового захисту, екс-президентові Грузії Міхеілу Саакашвілі.
Таке рішення на засіданні 5 лютого озвучив головуючий суддя Андрій Коротких, повідомляє "Українська правда"
"Суд постановив: апеляційні скарги ДМС та Саакашвілі залишити без задоволення, а рішення Окружного суду від 3 січня залишити без змін", - сказав суддя Коротких.
Рішення набуває чинності 5 лютого.
Один із захисників Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявив, що це рішення дає владі "багато підстав" реалізовувати плани щодо "можливого незаконного видворення Саакашвілі з країни та можливої незаконної екстрадиції".
Адвокат також запевнив, що це рішення оскаржать у касації.
На початку засідання адвокат вкотре заявив, що не довіряє колегії суддів, бо не отримав повного пакету документів про автоматичний розподіл суддів.
Також адвокати Саакашвілі просили суд перенести розгляд апеляції у зв'язку з низкою інших судових процесів, але суд у цьому клопотанні відмовив.
Сам Саакашвілі назвав засідання суду "розводняком".
У липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства.
Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.
Громадянства Грузії Саакашвілі позбавлений. Рідна країна вимагає його екстрадиції.
30 листопада Державна міграційна служба України продовжила термін законного перебування в Україні екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі ще на 3 місяці.

Related

Політика 8836097083813506157

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item