"Почалася Третя світова війна" - турецьке видання зробило гучну заяву


Війна у Сирії перестала бути громадянською і переросла у низькоінтенсивну Третю світову війну.
Про це колумніст турецького видання Daily Sabah Ях'я Бостан заявив у своєму блозі. Дійшов такого висновку, оцінивши кількість країн, які беруть участь у воєнних діях.
Колонка Бостана написана з метою захистити воєнні дії Туреччини в Сирії. Він багато разів повторює, що його країна не має іншого вибору, як захищати свої кордони через загрозливу ситуацію в регіоні. Разом з тим, колумніст розкриває геополітичні інтереси в ході конфлікту.
Більше немає тої напруги між великими та малими групами бойовиків та терористичних організацій, стверджує він. Протистояння триває серед зацікавлених сторін. Найбільші серед них - Туреччина, США, Росія та Іран. Через конфлікт виникла напруга між Сирією, Іраком, Ліваном, Ізраїлем та Єменем.
Туреччина провела минулого року операцію "Щит Євфрата" і почала в цьому ще одну під назвою "Оливкова Гілка" під приводом захисту кордонів. США, Росія та Іран не мають спільних кордонів із Сирією, наголошує колумніст. Вони там діють заради своїх інтересів та розширення впливу в регіоні.
Росія координує свої дії із Туреччиною та урядом Сирії. Сирійській президент Асад вимушений боротися із загонами самооборони курдів і одночасно допомагати Робітничій партії Курдистану, бо ті ведуть війну проти Туреччини. Підтримку РПК надає також Іран.
Залучення такої великої кількості країн дозволяє називати війну у Сирії Третьою світовою низької інтенсивності. Зацікавлені сторони визначать в майбутньому її інтенсивність та розвиток.
Ізраїль в свою чергу погрожує Лівану, що може стати ще одним витком розвитку конфлікту. Ізраїльтяни найбільше зацікавлені у загарбанні територій, вважає Бостан. Заява Трампа про перенесення посольства в Єрусалим - це лише частина злісного плану, говорить він.
"Майбутнє Близького Сходу має вкрай нечіткі обриси", - вважає Бостан.
Незабаром конфлікт в Сирії може перекинутися на сусідню державу Ліван. Про це розповів Андрій Каракуц, експерт-міжнародник, старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень. Це сусідня країна, яка дуже тісно пов'язана з Сирією. Експерт припускає, що в цій країні зіткнуться інтереси Ірану та Ізраїлю.

Related

Події у світі 1067783890573575902

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item