Волкер: Javelin будуть частиною допомоги ЗСУ, у перспективі йдеться про значно більше

Курт Волкер: Україна отримає право купувати те озброєння, якого їй бракує
Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що постачання ПТРК Javelin для потреб ЗСУ є лише частиною допомоги Вашингтона.
В інтерв’ю Європейській правді Волкер заявив, що США хочуть підняти обороноздатність ЗСУ. 
"ПТРК Javelin будуть частиною такої допомоги, але йдеться про значно більше. Наша мета - заповнити прогалини в озброєнні української армії, піднявши здатність ЗСУ захищати свою територію" - сказав він.
За словами Волкера, не все озброєння буде безкоштовним, а буде комбінація підходів.
"Ми зберігаємо безпекову допомогу, яка надається безкоштовно, але водночас Україна отримує право купувати те озброєння, якого їй бракує" - зазначив він.
Волкер додав, що завдання США полягає не в тому, щоб поглибити конфлікт наданням летальної зброї, а в тому, щоби допомогти Україні якнайефективніше захищатися.
16 листопада 2017 року Сенат США проголосував за утвердження оборонного бюджету на 2018 рік, який, зокрема, передбачає виділення 350 мільйонів доларів на оборонні потреби України. За даними агентства Associated Press, Вашингтон також схвалив план з надання Україні оборонного озброєння, яке містить також протитанкові ракети Javelin. 
Як стверджують джерела The Wall Street Journal, США планують передати ПТРК Javelin до частин ЗСУ, які розташовані подалі від фронту, щоб вони не потрапили до рук ворога.
Після формального схвалення президентом Трампом план поставок буде направлено до Конгресу, який в місячний термін розгляне його і передасть на схвалення Держдепартаменту. З огляду на майже одностайну підтримку ідеї озброєння України в палатах Конгресу, зволікань під час затвердження постачання летальної зброї не має бути. 
Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що оборонна допомога від уряду США буде надана Києву безкоштовно.
За даними ж The Washington Post, Держдепартамент наприкінці року схвалив комерційну ліцензію, що дозволяє експорт в Україну великокаліберних снайперських гвинтівок Barrett M107A1, а також боєприпасів і запчастин до них на суму $ 41,5 млн. 
Перше ж постачання летальної зброї з США для потреб ЗСУ відбулось у 2016 році, коли техаська компанія AirTronic USA отримала ліцензію на продаж Україні гранатометів PSRL - створеної в США вдосконаленої версії радянського РПГ-7.

Related

Події у світі 7630509114361957494

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item