ЗМІ пов'язали звільнення Ложкіна з держслужби з розслідуванням про продаж UMH

Борис Ложкін
Український бізнесмен Борис Ложкін пішов з посади секретаря Національної інвестиційної ради після початку розслідування Al Jazeera про угоду, пов'язаної з продажем медіахолдингу United Media Holdings (UMH) в 2013 році.
За інформацією телеканалу Al Jazeera, указ президента Петра Порошенка про виведення Ложкіна зі складу Нацради був оприлюднений через кілька годин після того, як журналісти звернулися до Порошенка і Ложкіна з проханням прокоментувати інформацію про отримання обома десятків мільйонів доларів від продажу UMH бізнесменові Сергію Курченку.
Згідно із заявою Al Jazeera, австрійська влада розслідувала угоду в розмірі $130 млн, яка була частиною виплати в розмірі $500 млн від олігарха часів Віктора Януковича Сергія Курченка. Правоохоронці підозрювали, що ці гроші були частиною схеми з відмивання грошей, отриманих нелегальним шляхом. Пізніше вони припинили розслідування через недостатність доказів.
Але документ, отриманий Al Jazeera, показує, що гроші за UMH були взяті з кредиту, забезпеченого вкраденими активами.
За інформацією Al Jazeera, майже третина суми, яку Ложкін і його інвестори отримали від продажу UMH, мають незаконне походження. Це є достатньою підставою для подальшого розслідування як в Україні, так і в Австрії.
Аналіз документів реєстру компанії також свідчить, що в день продажу медіахолдингу президент Петро Порошенко був акціонером UMH через компанію на Британських Віргінських островах. Al Jazeera стверджує, що він отримав свою вигоду від угоди, хоч і раніше заперечував це. Порошенко стверджував, що продав свою трипроцентну частку в UMH за кілька місяців до угоди.
Представник президента спростував інформацію, що Порошенко прямо або побічно володів будь-якою часткою в UMH на день операції 28 жовтня 2013 року. Він додав, що Порошенко продав свої пакети акцій у всіх проектах UMH в 2012 році і травні 2013 року.
У Ложкіна поки не прокоментували цю інформацію.
Нагадаємо, що 7 лютого президент України Петро Порошенко звільнив Бориса Ложкіна з посади секретаря Національної інвестиційної ради. Ложкін пояснив, що має намір повернутися в інвестиційний бізнес.
За клопотанням прокурорів на UMH накладено арешт в рамках розслідування злочинів оточення колишнього президента Віктора Януковича.

Related

Гаряча новина 4040273937823097677

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item