Вчені знайшли спосіб знизити ризик захворювання на рак

Отримані результати підтверджують тезу про те, що вітамін D захищає від раку

Автори дослідження проаналізували зразки крові і анкетні дані більше 33 тисяч чоловік у віці 40-69 років, спостереження за якими велося понад 16 років.

Високий вміст вітаміну D в організмі людини може перешкоджати розвитку онкологічних захворювань. Про це повідомляє портал Eurekalert з посиланням на дослідження міжнародної групи вчених.
Вони проаналізували зразки крові і анкетні дані (раціон, спосіб життя, історію онкозахворювань в сім'ї) понад 33 тисяч японців у віці 40-69 років, спостереження за якими велося понад 16 років. З урахуванням таких факторів, як вік, вага, ступінь фізичної активності, ставлення до куріння і вживання алкоголю, результати дослідження вказали на те, що висока концентрація вітаміну D на 20% знижує ризик захворіти на рак. Це стосується як жінок, так і чоловіків.

Високий рівень речовини в крові також пов'язаний зі зниженою (на 30-50%) ймовірністю захворювання на рак печінки, причому зв'язок в даному випадку виявився більш міцним в чоловічій групі учасників дослідження.
Автори наукової праці впевнені, що отримані результати підтверджують тезу про те, що вітамін D захищає від раку. Однак, на їхню думку, не можна виключати, що при концентрації речовини нижче певного рівня може не бути ніякого додаткового ефекту.
Вчені також роблять застереження, що на підсумковий результат могли вплинути невраховані чинники. Сильними сторонами свого дослідження автори називають велику вибірку, довгий період спостереження за учасниками і великий обсяг інформації по аналізам крові.
Раніше амеркианські вчені заявили про можливість знищити рак за допомогою вірусів. Вони розробляють вірусоподібні частки Qβ, що сприяють активації імунної системи для боротьби з раком.

Related

Здоров'я 3007375901610395273

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item