Австрія заявляє про "місію моста" і відмовляється висилати російських дипломатів


Себастіан Курц і Володимир Путін під час візиту канцлера Австрії в Москву 28 лютого
Австрія не висилатиме російських дипломатів, всупереч заяві Європейської ради у справі про отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки в британському Солсбері.
Про це ввечері 26 березня написав в Twitter канцлер Австрії Себастіан Курц.
"Ми підтримуємо чітку заяву Європейської ради і рішення відкликати главу делегації ЄС в РФ Москви. Але як нейтральна країна ми не будемо висилати дипломатів", - написав він.
Разом з тим Курц заявляє про намір Австрії будувати діалог з Москвою.
"Скоріше, ми хочемо бути будівельниками моста між Сходом і Заходом і тримати відкритими канали переговорів з Росією", - додав він.

Ö steht hinter d klaren Erklärung d Europäischen Rates u d Entscheidung,d -Botschafter aus zurückzurufen.Als neutrales Land werden wir aber keine Diplomaten ausweisen. Vielmehr wollen wir Brückenbauer zwischen Ost u West sein&Gesprächskanäle nach offenhalten.

Станом на вечір 26 березня 21 країна вже оголосила про висилку російських дипломатів у зв'язку зі "справою Скрипаля" - 16 країн ЄС, а також США, Канада, Албанія, Норвегія та Україна.
Раніше Курц вже обіцяв бойкотувати дипломатичну ізоляцію Росії у справі отруєння в Солсбері. Він підкреслював, що Австрія солідарна з Великобританією і чітко засудила напад, але керівництво країни не готове до висилки російських дипломатів.
У Міністерстві закордонних справ Австрії створюють відділ у справах Росії, також буде призначений дипломат для налагодження контактів з РФ.

Related

Події у світі 6565009291810365608

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item