Велика Британія має докази причетності РФ до отруєння Скрипаля


У Великобританії заявили, що мають докази виробництва Росією нервово-паралітичного речовини "Новачок", який використали для отруєння Скрипаля.
Заяву про це зробив міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон в ефірі BBC.
Крім того, британський міністр заявив, що Росія не лише розробляла, а й накопичувала отруйну речовину. У Росії також вивчали різні методи і варіанти використання "Новачка".
"У нас дійсно є докази того, що протягом останніх 10 років Росія не тільки вивчала способи доставки нервово-паралітичний речовин з метою замаху на життя, а й виробляла "Новачок", а також створювала його запаси", - сказав Борис Джонсон.
Велика Британія звинуватила Росію в отруєнні шпигуна-біженця Скрипаля. Це спричинило тяжкі дипломатичні відносини між країнами. Росія оголосила персонами нон грата 23 дипломатичних співробітників посольства Великобританії. Також припиняє діяльність Британської Ради на території РФ. Подібні дії здійснив і уряд Великої Британії.
Британія відповіла відмовою на запит Росії про надання доступу до екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, який знаходиться в лікарні після отруєння нервово-паралітичною речовиною, заявили в посольстві РФ в Лондоні.

Related

Події у світі 8880629774862059832

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item