МЗС Польщі: В країні пожвавилися російські спецслужби

Польські спецслужби "тримають руку на пульсі"

Російська розвідка проводить оперативну роботу на території Центрально-Східної Європи, зокрема в Польщі. Польські служби "тримають палець на пульсі" і країна не буде в цій справі беззахисною, заявили в міністерстві.

 
У Польщі активізувалися російські спецслужби на тлі ситуації з отруєнням подвійного агента Сергія Скрипаля. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, передає Польське радіо.
 
"Це прояв солідарності з Великою Британією. Однак незалежно від цього, наші відповідні служби відчувають великий інтерес з боку російських служб і бачать виконання ними діяльності, що суперечить Віденській конвенції. Це додатковий сигнал того, що до загрози з боку Росії треба ставитися серйозно", - підкреслив керівник польської дипломатії.
 
Окрім цього, віце-прем'єр Ярослав Говін після спецоперації співробітників Агентства внутрішньої безпеки, які затримали особу, яка підозрюється в шпигунстві на користь Росії, заявив, що Польща не є беззахисною в боротьбі проти російських шпигунів.
 
Він зазначив, що Росія проводить у Польщі широкомасштабну оперативну діяльність.
 
"Коли вже відомо, що російська сторона намагалася впливати на результат виборів у таких країнах, як США і Франція, то в нас немає ніяких ілюзій, що російська розвідка проводить оперативну роботу на території Центрально-Східної Європи, зокрема в Польщі. Нинішні події підтверджують, що наші служби тримають палець на пульсі. Польська держава не є і не буде в цій справі беззахисною", - заявив віце-прем'єр.
 
Нагадаємо, у Польщі правоохоронці затримали чоловіка, який підозрюється в шпигунстві на користь Росії.

Related

Події у світі 5183486613530751325

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item