Україна поплатиться суверенітетом за вступ у НАТО та ЄС - експерт


Участь у міжнародних організаціях чи союзах передбачає виконання певних умов. Зокрема НАТО зможе керувати нашою армією, а ЄС економічними питаннями.
Так вважає голова правління благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко, пише ЗІК.
"Курс у ЄС та НАТО передбачає віддачу частини суверенітету України у руки наддержавних інституцій. Це закономірні процеси. Наприклад, Петро Порошенко має намір прописати членство НАТО в нашій Конституції. Адже зараз деякі положення у законі забороняють розміщати закордонні військові бази на території України, а це не дозволяє нам вступити в міжнародну організацію", – пояснив він.
Експерт зазначив, що членство в НАТО вимагатиме юридично закріпити передачу ЗСУ під командування союзних військ.
"Ми маємо бути готовими до того, що нашими військами зможе командувати НАТО. Також певні повноваження матиме Європейський Союз. Комісія зможе вирішувати певні питання торгівлі, міграційної політики тощо", – підкреслює Яременко.
Команда президента Петра Порошенка обдумує рішення, аби зафіксувати в Конституції стратегію вступу України до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу. Про це повідомляється у Facеbook глави держави.
"Ідеї європейської та євроатлантичної інтеграції є консолідуючими, мають широку підтримку в українському суспільстві. Про це говорять соціологічні дослідження", – зазначив Порошенко.
"Зараз ми обговорюємо в моїй команді пропозицію "заякорити" в Конституції стратегію вступу України до ЄС та НАТО", – повідомив він.

Related

Суспільство 2831587044867213568

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item