#Прикрути. Як українці можуть допомогти країні відповісти на газову провокацію Кремля

Українців просять допомогти відповісти на газову провокацію 2 березня компанія Нафтогаз закликали українців скоротити споживання газ...

Українців просять допомогти відповісти на газову провокацію
2 березня компанія Нафтогаз закликали українців скоротити споживання газу на 3-4 дні, щоб перешкодити успіху провокації російського Газпрому.
НВ розповідає про суть провокації і про те, як Україна їй протистоїть.

В чому проблема

Як повідомив Нафтогаз на своїй сторінці в Facebook, 1 березня "за 15 хвилин до початку постачання газу" Газпром раптово знизив тиск газу на 20% на своїй стороні системи і звів до мінімуму продаж газу іншим клієнтам.
У Нафтогазі вважають, що метою провокації є реалізація одного з двох сценаріїв "Україна замерзла" або "Україна – ненадійний транзитер і відбирає газ" за два тижні до виборів президента Росії.
У Нафтогазі пропонують зіпсувати Путіну свято. Для цього тим, у кого є котли, потрібно на 3-4 дні зменшити температуру в приміщенні на 1 градус вдень і на 2 градуси вночі.
У компанії відзначили, що таке зменшення температури дозволить на 8-9% скоротити потребу в газі "і цього буде достатньо, щоб російський шантаж не вдався".
У Нафтогазі додали, що співпрацюють з місцевою владою, щоб аналогічних заходів вжили комунальні постачальники тепла для будинків із централізованим опаленням.
"Газу в наших підземних сховищах багато, наші ПСГ круті, але навіть у них є технічні обмеження в тому, скільки газу можна підняти протягом доби.... Сьогоднішній день – найкритичніший", – підкреслили в компанії.
Про заклик Нафтогазу на кілька днів зменшити температуру в будинках, аби зруйнувати сценарій Росії, повідомив також президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в Twitter.



- важлива ініціатива @NaftogazUkraine, який закликає українців згуртуватися проти чергової провокації Кремля.

Щоб зруйнувати сценарій РФ - достатньо на кілька днів зменшити в оселях температуру на один градус.

Обмеження Міненерговугілля і можливість тимчасового закриття шкіл

2 березня голова Міненерговугілля Ігор Насалик повідомив під час виступу у Верховній Раді, що відсьогодні його відомство ввело тимчасове обмеження споживання газу в Україні терміном на п'ять днів у зв'язку з невиконанням Газпромом контрактних зобов'язань.
"До 6 березня. Далі ми будемо працювати згідно з балансом. Передбачений план дій, він нівелює дисбаланс, що виник, і система знову буде працювати в стандартному, штатному режимі", – сказав міністр.
Насалик також повідомив, що 1 березня при Раді Національної безпеки відбулося засідання кризового штабу під керівництвом першого віце-прем'єр Степана Кубіва, за результатами якого був введений План дій. Він передбачає переведення генерувальних компаній з газу на мазут, що дасть можливість економити близько 15-20 млн куб. м на добу.
Міністр додав, що дитячим садкам, школам і вищим навчальним закладам по всій Україні рекомендували призупинити роботу для економії споживання газу до 6 березня. За його словами, навчальні заклади просять переглянути температурний режим, щоб він перебував у мінімально допустимих нормах.

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item