Ісландія оголосила РФ дипломатичний бойкот


Влада країни заявила, що припиняє діалог з Москвою і не буде присутня на чемпіонаті світу з футболу в Росії цього літа. Ісландські лідери не будуть відвідувати чемпіонат світу з футболу в Росії.

Влада Ісландії оголосила про тимчасове призупинення двостороннього діалогу з Росією через інцидент в Солсбері, де був отруєний екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Про це повідомила прес-служба уряду країни.
"Усі найближчі союзники і партнери Ісландії вирішили вжити заходів щодо Росії у зв'язку з атакою в Солсбері, включаючи північні країни, більшу частину членів НАТО, а також кілька країн ЄС. Серед заходів, прийнятих Ісландією, - щоб призупинити двосторонній діалог з російською владою на високому рівні", - йдеться в заяві.
Наголошується також, що ісландські лідери не будуть відвідувати чемпіонат світу з футболу в Росії.
Уряд країни також закликав владу РФ дати чіткі пояснення того, як нервовий агент, спочатку вироблений в радянських лабораторіях, став використовуватися для нападу на цивільних осіб в Великобританії.
Нагадаємо, раніше 16 країн Євросоюзу, а також США, Канада, Норвегія і Україна прийняли рішення про висилку російських дипломатів у зв'язку з інцидентом в Солсбері.
Як повідомляв Кореспондент.net, 4 березня Скрипаль і його дочка були виявлені без свідомості в британському Солсбері і знаходяться в лікарні в критичному стані.
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей повідомила, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною, яка розроблялася в Росії. На зустрічі в Брюсселі вона підтвердила, що речовина, що використовувалася для атаки, належить до групи Новачок.

Related

Події у світі 6354644327286436435

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item