МЗС Польщі висловило обурення через марш націоналістів у Львові

На акцію прийшло понад 2500 активістів
Міністерство закордонних справ Польщі висловило стурбованість у зв’язку з маршем, проведеним Національним корпусом у Львові під гаслом Місто Львів не для польських панів.
У зовнішньополітичному відомстві повідомили, що позиція Варшави щодо маршу українських націоналістів була донесена українській стороні дипломатичними каналами.
Зазначається, що листівки, які розповсюджувалися перед цією подією, викривляють спільну польсько-українську історію та можуть спричинити непотрібну напруженість між громадянами обох країн.
МЗС Польщі також висловило занепокоєння з приводу загострення дискусії серед деяких політичних кіл України щодо Польщі та поляків.
"Польща багато років підтримує Україну як в політичній, оборонній, так і в економічній сфері (включаючи енергетику). У цьому контексті Міністерство закордонних справ висловлює надію на те, що українська влада відсторониться від поглядів, представленими організаторами маніфестації у Львові та пов'язаними з ними колами", - наголосили в МЗС.
Нагадаємо, що 4 березня політична партія Національний корпус провела у Львові ходу до дня загибелі командира Української повстанської армії Романа Шухевича. Більше 2500 націоналістів пройшли смолоскипною ходою центральними вулицями міста. Демонстранти висловили своє обурення введенням в Польщі кримінальної відповідальності за заперечення злочинів, скоєних українськими націоналістами.

Related

Політика 3394956178613939529

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item