Компанія Google купує стартап зі створення фотокамер Lytro за 40 мільйонів доларів - ЗМІ

Так виглядає фотокамера Lytra
Google купує компанію Lytro, яка розробляє технологію фотографії світлового поля, коли матриця за допомогою системи мікролінз фіксує повну інформацію про світлове поле об'єкта зйомки.
Передбачається, що активи угоди включають в себе 59 патентів Lytro, пов'язаних з технологією світлового поля, пише TechCrunch з посиланням на свої джерела.
Одне джерело описало операцію як "продаж активу" Lytro за суму не більш ніж 40 мільйонів доларів. Інше джерело відзначило, що не всі працівники залишаються в компанії: деякі з них вже пішли.
Продаж називають відносною невдачею для Lytro. За даними PitchBook, стартап залучив трохи більше як $200 мільйонів і був оцінений приблизно в $360 мільйонів в 2017 році. Його інвесторами є Андресс Горовіц, Foxconn, GV, Greylock, NEA, Qualcomm Ventures і багато інших.
Lytro - цифровий фотоапарат, в основі технології якого лежить теорія світлового поля, згідно з якою сенсор камери записує не тільки інформацію про колір і інтенсивність світла, але також і векторну інформацію про направлення світла в кожній точці зображення. Ключовою особливістю камери є можливість налаштовувати фокус зображення після того, як знімок вже був зроблений. Перший апарат надійшов у продаж в жовтні 2011 року.
Це технологія особливо корисна для VR, де більш плоскі зображення можуть викликати морську хворобу, тому що вони не рухаються разом з глядачем. Але така технологія обробки зображень також має довгостроковий потенціал для застосування в самих різних сферах.
Теоретично, камери світлового поля можуть мати серйозні переваги перед звичайними. Вони можуть працювати набагато швидше звичайних, оскільки їм не потрібно витрачати час на фокусування. Також можливість перефокусування зменшує проблеми з низькою глибиною різкості при максимально відкритій діафрагмі.
Додамо, що автор книги Inside Apple стверджував в 2012 році, що Стів Джобс незадовго до смерті зацікавився компанією Lytro. За даними джерела, Джобс зустрічався з виконавчим директором Lytro, Реном Енджі і обговорював з ним інноваційну технологію пленоптіичної фотографії. Енджі продемонстрував зразки, розповів, як це працює, і в підсумку глава Apple запропонував йому подумати про співпрацю.

Related

Технології 7966235144857738867

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item