Україна перевірить авіакомпанії, літаки яких могли перевозити російських військових до Сирії

Літак DART Ukrainian Airlines
Міністр інфраструктури Володимир Омелян доручив Державній авіаційній службі перевірити інформацію про літаки компаній Khors і DART, які фігурують у розслідуванні Reuters про таємні чартери з російськими найманцями в Сирію. Про це повідомляє прес-служба міністерства.
6 квітня агентство Reuters опублікувало статтю, в якій стверджувалося, що сирійська авіакомпанія Cham Wings перевозить російських найманців між Дамаском і Ростовом-на-Дону. Для цього використовуються лайнери Airbus A320.
Раніше літаки Аirbus належали європейським і американським авіакомпаніям, але пізніше вони опинилися в парках близькосхідних компаній через мережу посередників і офшорів.
84 таких літаків змогли придбати або орендувати українські компанії Khors і DART. Із них щонайменше 40 літаків виявилися в Іраку, Ірані та Сирії.
"Якщо за підсумками перевірки Державіаслужби інформація підтвердиться, Міністерство інфраструктури буде рекомендувати Уряду і РНБО внести зазначені компанії і їх власників у санкційний список. Їх сертифікати буде анульовано", - заявив Омелян.
Авіакомпанія DART Ukrainian Airlines заснована в 1997 році зі штаб-квартирою в Києві. Вона пропонує регулярні та чартерні рейси з аеропорту Київ (Жуляни) в Албанію, Грузію, Грецію, Чорногорію і Італію, а також здає літаки в оренду.
Хорс (Khors) - чартерна авіакомпанія з головним офісом у Києві, заснована 1990 року. Вона літає з аеропорту Жуляни і виконує чартерні рейси по Україні, Європі та Близькому Сходу.

Related

Події в Україні 2589650774058498332

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item