У Росії почали ховати активи олігархів, що потрапили під санкції США

У Росії почали ховати активи олігархів, що потрапили під санкції США
Список акціонерів банку МФК, де Вексельберг також є акціонером, тепер недоступний
Основний власник групи компаній Ренова Віктор Вексельберг, який потрапив під санкції США, зник зі списку акціонерів Меткомбанка на сайті Центробанку.
Про це повідомляє РБК
При цьому, на сайті Меткомбанка Ренова є у списку акціонерів. У РБК відзначають, що до кінця минулого тижня олігарх був присутній у списку акціонерів банку на сайті Центробанку.
Крім того, список акціонерів банку МФК, де Вексельберг також є акціонером через кіпрську Winterlux Limited, тепер недоступний.
Станом на ранок 16 квітня у списку акціонерів МФК, опублікованому на сайті Центробанку, був присутній Вексельберг, проте через деякий час ця інформація зникла.
Відзначимо, що у грудні Держдума прийняла закон про право уряду визначати випадки, коли банки та інші фінансові організації можуть не розкривати або обмежувати розкриття інформації.
У кінці березня Банк Росії повідомляв, що веде роботу з обмеження доступу до інформації, яку можна використовувати для виявлення зв'язків між банками і потрапили під санкції фізособами і компаніями.
Регулятор зазначав, що підготував проекти урядових постанов, відповідно до яких відомості про бенефіціарів, які фігурують в зарубіжних санкційних списках, не підлягають розкриттю на сайтах Центробанку і самих фінансових організацій.
Нагадаємо, що 6 квітня США ввели санкції проти 7 російських олігархів, 17 топ-чиновників і 12 російських компаній. Санкції передбачають заморожування активів.
Глава Мінфіну США Стівен Мнучін пояснив введення нових санкцій тим, що російські олігархи і еліти отримують вигоду від діяльності влади РФ, які ведуть підривну і деструктивну політику по всьому світу, в тому числі продовжують окупувати Крим і провокують насильство на сході України.
Нові санкції США вже обрушили російський фондовий ринок і привели до падіння курсу рубля.
За даними Bloomberg на 10 квітня, втрати російських бізнесменів через падіння вартості акцій їх компаній після введення проти них санкцій з боку США перевищили $16 млрд.

Related

Економіка 6575241757400865202

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item