У США нагадали Порошенку його обіцянку


США очікують, що у законі про Антикорупційний суд будуть враховані рекомендації Венеціанської комісії, про що обіцяв президент Петро Порошенко.
Про це сказала посол США в Україні Марі Йованович в інтерв'ю "Фокусу".
"Україна запевняє, що це законодавство відповідатиме рекомендаціям Венеціанської комісії. Поки що маємо версію, що пройшла перше читання, але має бути ще друге, і все можна передбачити - саме зараз законодавці можуть внести зміни і домогтися узгодженості закону з рекомендаціями Венеціанської комісії. Це важливо найперше для українського народу. Також це важливий сигнал для інших країн. Ми бачимо масу можливостей для інвестицій в Україну, всі чекають судової реформи.
Так, жодна судова система не ідеальна. Але Європа і США впевнені в компетентності Венеціанської комісії, яка має величезний досвід. Вона представила свій висновок. Президент України пообіцяв, що його врахують", - нагадала Йованович.
1 березня Верховна Рада підтримала президентський законопроект № 7440 про антикорупційний суд. За його ухвалення проголосували 282 депутати.
Низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект. Зокрема, Міжнародний валютний фонд заявив, що проект Порошенка про Антикорупційний суд суперечить зобов'язанням України. Згодом Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.
Євросоюз також офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент, мовляв, подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеційської комісії.

Related

Політика 7544840905881905249

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item