Савченко відмовилася надати біологічні зразки і заявила про тортури

Савченко відмовилася надати суду біологічні зразки
Народний депутат Надія Савченко відмовилася від здачі біологічних зразків (слини), а також заявила, що буде розцінювати примусовий відбір, як застосування до неї тортур.
Про примусовий відбір біологічних зразків Савченко клопоче військова прокуратура на засіданні Шевченківського суду, повідомляє Інтерфакс-Україна.
На початку засідання суддя оголосив матеріали справи, в яких вказано мобільний телефон, на якому були знайдені біологічні зразки і для встановлення провини Савченко сторона звинувачення клопоче про примусовий відбір біологічних зразків.
У свою чергу адвокат Савченко Дмитро Бугай заявляв, що клопотання прокуратури не підлягає задоволенню і пояснив, що йдеться про примусовий відбір біологічного матеріалу (слини), а примусова форма цієї процедури принижує честь і гідність, суперечить Конвенції про захист прав людини.
Він також висловив переконання, що в разі задоволення судом цього клопотання, такі докази будуть визнані неприпустимими.
Раніше повідомлялося, що Савченко проходила судово-психологічну експертизу з використанням поліграфа в управлінні Служби безпеки України в Києві та Київській області.
Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Савченко. Відразу після цього її в приміщенні Верховної Ради затримали співробітники Служби безпеки України і оголосили підозру. 23 березня суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 20 травня.
29 березня Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу адвокатів народного депутата Надії Савченко про застосування до неї запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Надії Савченко інкримінують змову з ватажками бойовиків "ДНР/ЛНР" і з керівником Центру звільнення полонених Володимиром Рубаном.

Related

Політика 5511146505130804054

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item