Найдорожча вілла Німеччини належить українцю, якого розшукують за шахрайство

Найдорожча вілла Німеччини Villa Glory належить колишньому власнику агрохолдингу "Мрія" Миколі Гута. В Україні його розшукують за шахрайство в особливо великому розмірі.
Villa Glory розташована в баварському курортному містечку Гарміш-Партенкірхен і наразі продається, повідомляє DW. Ціна маєтку - майже 13 мільйонів євро.
Автор: DW
Найдорожча вілла Німеччини належить українцю, якого розшукують за шахрайство
Вілла Миколи Гута у Німеччині
Над інтер'єром працював один з найвідоміших дизайнерів Мюнхена. У палаці, крім підземного гаража, є два поверхи, просторий ліфт, оздоблений елітними породами дерева. За претензійністю власник вілли перевершив навіть найбагатшого зі своїх сусідів у Гарміш-Партенкірхені - російського мільярдера Романа Абрамовича, якому належить історична вілла Leitenschlössl.
При цьому власник Villa Glory воліє залишатись в тіні.
На даний момент Villa Glory належить дружині Миколи Гути Вікторії. Вона є власницею нерухомості через кіпрську фірму - Zapatoustra Holdings Limited. Тут також сліди ведуть до "Мрії": директором Zapatoustra, як свідчить реєстр компаній Кіпру, тривалий час був Сергій Мозіль, колишній юрист холдингу і довірена особа Гути.
Автор: DW
Вілла Миколи Гута у Німеччині
Вілла Миколи Гута у Німеччині
Вікторія Гута стала власницею вілли торік восени. На той час її чоловік програв суди щодо екстрадиції до України і отримав від Швейцарії відмову у притулку. Невдовзі Федеральний адміністративний суд країни має винести остаточне рішення щодо надання притулку Миколі Гуті. У разі відмови він буде переданий правоохоронним органам України. На тлі цих подій Гути продають свою віллу у Гарміші. Нещодавно ціну було знижено з 18 до 13 мільйонів євро.
Нагадаємо, в серпні 2014 року група компаній "Мрія" оголосила про технічний дефолт. Загальний борг компанії українським та іноземним інвесторам склав близько $1,3 млрд.
У січні 2015 року за запитом української сторони, Інтерпол оголосив Миколу Гуту в міжнародний розшук.
Його підозрюють у шахрайстві в особливо великому розмірі та присвоєнні грошей іноземних інвестиційних фондів на суму понад $100 млн. Як з'ясувало слідство, компанія, зокрема, подавала на аудиторські перевірки фальшиві та підроблені бухгалтерські звіти.

Related

Суспільство 2513970236251515314

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item