Мей: Сирія за підтримки РФ намагається приховати сліди хіматаки у Думі

Тереза ​​Мей: Сирія відповідальна за хіматаку в Думі
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей заявила, що Сирія за підтримки російських військових намагається приховати факт застосування хімічної зброї в Думі в Східній Гуті.
Про це вона заявила 16 квітня під час виступу перед британським парламентом.


За словами британського прем'єра, факт хімічного нападу - поза всякими сумнівами. Вона повідомила з посиланням на дані розвідки, що вертольоти сирійських урядових військ були над регіоном під час атаки, повідомляє Independent.
"Жодне інше угруповання не змогло б здійснити цей напад. У опозиції і Ісламської держави просто немає можливостей для такої атаки", - сказала Мей.
Вона додала, що Організація із заборони хімічної зброї не в змозі з'ясувати, хто стоїть за хіматакою, так як Росія блокує їх в'їзд в Думу.
Нагадаємо, що британська делегація повідомила, що інспектори ОЗХЗ досі не отримали доступ до міста Дума. У МЗС Росії пояснили, що експерти ОЗХЗ не можуть в'їхати в Думу через наслідки ракетних ударів США, Франції та Британії.
7 квітня в результаті атаки із застосуванням хімічної зброї в підконтрольному повстанцям місті Дума в Східній Гуті в передмісті Дамаска загинули щонайменше 70 осіб. Ще понад 500 людей постраждали.
У ніч на 14 квітня президент США Дональд Трамп віддав наказ Збройним силам завдати точкових ударів по об'єктах, пов'язаних з хімічною зброєю в Сирії. До операції долучилися Франція та Велика Британія.

Related

Події у світі 8933747570149521963

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item