У Держдепі США пояснили, чому виступають проти "Північного потоку-2"

У Держдепі США пояснили, чому виступають проти "Північного потоку-2"

США вважають, що на "Північному потоку-2" Росія може встановити обладнання для розвідки. Це може загрожувати безпеці Сполучених Штатів.
Крім того, транзитна система газу в обхід України може посилити залежність країн Європи від російського блакитного палива, заявила Сандра Оудкирк, заступник помічника держсекретаря США з енергетичної дипломатії.
За її словами, США можуть застосувати санкції до "Північного потоку-2". Американці мають відповідний закон під назвою "Засоби протидії ворогам Америки шляхом санкцій". У документі є розділ "Енергетична безпека України". Тут йдеться, що США будуть "продовжувати протидіяти газопроводу "Північний потік 2" з урахуванням його шкідливого впливу на енергобезпеку Європи, розвиток газових ринків Центральної та Східної Європи, і енергетичних реформ України".
Росія будує газопровід в обхід України, щоб розчистити шлях до повномасштабної військовї операції, вважають у Нафтогазі. Якщо транзит через Україну дійсно припинеться, ймовірність військового сценарію становить понад 50%. За іншим варінтом, за допомогою нових газогонів РФ хоче виграти війну в економічному плані.

Related

Економіка 4352139123242099129

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item