США і Японія домовилися співпрацювати в питанні денуклеаризації КНДР

США і Японія домовилися співпрацювати в питанні денуклеаризації КНДР
Трамп і Абе будуть знаходитися в тісному контакті щодо питання КНДР
Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе в четвер, 10 травня, провели телефонні переговори, в ході яких обговорили ситуацію, пов'язану з Північною Кореєю, повідомляє прес-служба Білого дому.
Згідно з повідомленням, в рамках діалогу піднімалася тема майбутньої зустрічі американського лідера і глави КНДР Кім Чен Ина.
"Лідери... домовилися продовжувати координувати дії напередодні майбутньої зустрічі президента США з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином" - йдеться в повідомленні.
Трамп також поінформував Абе про підсумки робочого візиту до КНДР держсекретаря США Майка Помпео.
У ході переговорів Трамп і Абе "зобов'язалися підтримувати тристороннє співробітництво з Республікою Корея, а також підтвердили спільну мету, спрямовану на відмову Північної Кореї від усіх заборонених програм розробки зброї масового знищення та балістичних ракет".
Раніше Трамп заявив, що зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином відбудеться 12 червня в Сінгапурі.
Нагадаємо, що напередодні держсекретар США Майк Помпео відвідав Пхеньян. За підсумками зустрічі Північна Корея відпустила на волю трьох американських громадян.
За даними ЗМІ, лідер Північної Кореї погодився зустрітися з главою Білого дому під час зустрічі з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.
27 квітня лідери Південної і Північної Корей провели історичну зустріч в прикордонній селі Пханмунджом (на території Південної Кореї).
Після переговорів лідери двох країн анонсували підписання в кінці 2018 року мирного договору, який покладе край війні між двома країнами, яка формально триває з 1953 року.

Related

Події у світі 7712463330726744607

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item