Під Луценком захиталося крісло: депутати йдуть у Конституційний суд

Під Луценком захиталося крісло: депутати йдуть у Конституційний суд
Група народних депутатів збирається попросити Конституційний суд перевірити легітимність закону, який дозволив Юрію Луценку отримати посаду генерального прокурора.
Про це повідомив позафракційний депутат Віктор Чумак на спільному брифінгу з декількома своїми колегами в парламенті у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"45 народних депутатів підписали конституційне подання щодо визнання цього закону неконституційним з мотивом порушення регламенту", - сказав він.
За словами нардепа, всі 45 підписів під поданням перевірені апаратом Верховної Ради, завірені його печаткою та підписами.
"І це конституційне подання цього тижня передадуть до Конституційного суду", - пообіцяв Чумак.
Йдеться про закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури, який ухвалили 12 травня 2016 року.
Цей закон "відрізняється своїм цинізмом", зауважив депутат.
Відповідний проект закону був внесений до Верховної Ради о 9:00 12 травня, о 9:15 його розглянув профільний комітет, об 11:00 за нього проголосували в сесійній залі парламенту. Цього ж дня його підписав спікер парламенту і президент. Після чого закон опублікували в офіційному виданні.
"Це той проект закону, який дав можливість зайняти посаду генерального прокурора Юрію Віталійовичу Луценку і змінив усі правила призначення на посаду генерального прокурора", - сказав Чумак.
2 роки тому, 12 травня 2016-го, Юрій Луценко став генеральним прокурором. Його підтримали 264 народних депутати. Президент Петро Порошенко тут же підписав відповідний указ.

Related

Політика 4019822528908509608

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item