Трамп найняв ізраїльську фірму, щоб зібрати компромат на команду Обами – ЗМІ

Трамп найняв ізраїльську фірму, щоб зібрати компромат на команду Обами – ЗМІ
Команда Барака Обами
Команда президента США Дональда Трампа найняла ізраїльське приватне розвідувальне агентство для пошуку компромату на членів адміністрації американського екс-президента Барака Обами. Про це повідомляє The Guardian.
Метою розслідування була дискредитація ядерної угоди з Іраном.
Повідомляється, що команда Трампа зв'язалася з детективами за кілька днів після візиту Трампа до Тель-Авіва, Ізраїль, у 2017 році, у межах його першого закордонного туру у статусі президента США.
Трамп обіцяв прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху, що в Ірану ніколи не буде ядерної зброї, і припустив, що іранці вважають себе в праві "робити все, що хочуть" після переговорів про ядерну угоду в 2015 році.
"Ідея полягала в тому, що люди Трампа дискредитують тих, хто грає головну роль у здійсненні угоди, що полегшує вихід з неї", – повідомило виданню анонімне джерело.
Розслідування передбачало проникнення в особисте життя і політичну кар'єру Бена Родеса, колишнього заступника радника з національної безпеки зі стратегічних зв'язків, а також Коліна Кала, радника з національної безпеки колишнього віце-президента Джо Байдена. Серед іншого розглядали їхні особисті стосунки, взаємини з дружніми Ірану лобістами, а також те, чи отримали вони особисту або політичну вигоду з мирної угоди.
Повідомляється, що слідчі також зверталися до відомих американців іранського походження і журналістів із The New York Times, телебачення MSNBC, веб-сайту Atlantic, Vox та ізраїльського видання Haaretz, які часто зустрічалися з Родосом і Калом для спроби встановити, чи порушували вони будь-які протоколи шляхом обміну конфіденційною інформацією.
Політики, за якими здійснювали стеження, заявили, що їм не було відомо про кампанію проти них, однак повідомили, що "не здивовані" таким відкриттям.


"Окей, які важливі факти ізраїльська фірма Intel виявила, коли помічники Трампа попросили її накопати на мене бруд. Почну. Колись я був ді-джеєм і досі ставлю музику на вечірках у друзів".
Наразі невідомо, скільки робіт було фактично зроблено, скільки часу тривало стеження і що сталося з матеріалами розслідування, які ізраїльська компанія надала представникам Трампа.
Нагадаємо, президент США Дональд Трамп вимагав від європейських союзників до 12 травня "виправити жахливі недоліки" ядерної угоди від 2015 року, в іншому разі, він відмовиться продовжити режим скасування санкцій США щодо Ірану.
Офіційний Берлін закликав Трампа зберегти чинну угоду з Іраном, а генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш заявив, що існує ризик війни, якщо міжнародна угода не збережеться.
Американський президент уже веде переговори зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном про нову угоду з Іраном.
Раніше Макрон заявив про те, що можливе рішення США про вихід з іранської угоди може негативно вплинути на всю світову спільноту.
Зі свого боку міністр закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф заявив, що його країна не буде вести переговорів про зміну ядерної угоди від 2015 року.

Related

Події у світі 8463507312388742079

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item