Екс-шпигун ГРУ Росії Сергій Скрипаль зустрічався з чеською розвідкою - NYT

Екс-шпигун ГРУ Росії Сергій Скрипаль зустрічався з чеською розвідкою - NYT
Офіцери демонтують лаву, на якій у березні 2018 року були знайдені отруєними екс-шпигун Сергій Скрипаль та його донька Юлія
Екс-шпигун ГРУ у Росії Сергій Скрипаль неодноразово відвідував Прагу для зустрічі з чеською розвідкою, повідомляє NYT.
Видання зазначає, що колишній подвійний шпигун російської ГРУ Сергій Скрипаль після виходу на пенсію  у 1999 році почав “займатися бізнесом”, передаючи інформацію на користь чехів про діяльність розвідувальної програми колишніх колег.
Зустрічі з представниками іноземної розвідки проходили під грифом абсолютної секретності та забезпечували екс-співробітнику ГРУ дохід, йдеться у публікації NYT.
У статті повідомляється, що Скрипаль відвідував Естонію в 2016 році, щоб зустрітися з місцевими шпигунами, які мали намір перешкоджати російським операціям у Європі.
Чеські офіцери відзначили, що після виходу на пенсію екс-шпигун мав доволі “чистий розум” і був компетентним розвідником.
Нагадаємо, що 4 березня Сергій Скрипаль та його донька Юлія були знайдені напівсвідомі на парковій лаві у британському місті Солсбері. Пізніше офіцери визначили, що вони були отруєні Новачком, смертельно небезпечною речовиною, розробленою у Радянському Союзі. Британський уряд звинуватив Росію у виготовленні та накопиченні агента, а також у підготовці "спеціальних підрозділів" для його використання проти ворогів Росії.
У Держдепартаменті США заявили, що тільки у Росії були мотиви, засоби і досвід для отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.
У відповідь на інцидент Російської Федерації після Великої Британії видворити російських дипломатів через отруєння колишнього співробітника ФСБ і британського агента Сергія Скрипаля та його дочки вирішили вже 14 країн Євросоюзу, Україна і США.
Президент Чехії Мілош Земан заявив про те, що в його країні вироблявся та випробовувався газ Новачок, яким у Британії був отруєний колишній працівник ГРУ Сергій Скрипаль.
У Міністерстві закордонних справ Чехії заявили, що Новачок, яку досліджували в Інституті військових досліджень у чеському Брно, відрізняється від отрути, якою отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

Related

Події у світі 8398364830156021885

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item