У Туреччині сотні тисяч людей вийшли на акцію в підтримку суперника Ердогана на виборах

24 червня в Туреччині відбудуться позачергові парламентські і президентські вибори. На фото - акція в Ізмірі одного з головних конкурентів чинного президента
У турецькому Ізмірі відбулася опозиційна акція в підтримку кандидата в президенти від демократів з Республіканської народної партії Мухаррема Індже.
Як пише Радіо Свобода, окремі спостерігачі вважають, що кількість учасників мітингу склала понад 2 мільйонів чоловік.
54-річний Мухаррем Індже представляє світську націоналістичну партію соціал-демократичного спрямування - Республіканську народну партію (РНП). Соратники Індже є найбільш популярним опозиційним рухом у Туреччині.





.
Митинг в поддержку оппозиционного кандидата в президенты Турции Мухаррема Индже (Республиканская народная партия).
По некоторым данным, на митинг вышло 2.5 млн чел. Даже если вышла половина, это уже невероятно! Эрдогану предстоит нелегкая схватка 24-го июня.

Проти двопартійної коаліції Ердогана, що складається з Партії справедливості і розвитку і Партії націоналістичного руху, в Туреччині склалася широка 4-партійна коаліція.
14 квітня чинний президент Туреччини Реджеп Ердоган оголосив про дострокові президентські і парламентські вибори, які повинні відбутися вже 24 червня. Однак за планом і президентські, і парламентські вибори мали відбутися в листопаді 2019 року. Оголосивши дострокові вибори, Ердоган прагнув реалізувати свої переваги, і був упевнений, що здобуде рішучу перемогу над суперниками. Однак його конкуренти збирають багатотисячні мітинги.
Разом з тим Ердоган також активно бере участь в гонці. Державні ЗМІ висвітлюють діяльність президента.
Нагадаємо, в Туреччині скоротився рівень підтримки президента Реджепа Ердогана. Згідно з опитуванням Gezici, проведеного 2-3 червня, Ердоган отримав 47,1%, що на 1,6% менше, ніж тижнем раніше.

Related

Події у світі 1240996900912723733

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item