Іран почав будівництво центрифуг для збагачення урану

Іран почав будівництво центрифуг для збагачення урану
Іран вирішив збагачувати уран
В Ірані на атомній електростанції Натанз почали будівництво центрифуг для збагачення урану, роботи будуть завершені через місяць, повідомив голова Організація з атомної енергії Ірану Алі Акбар Салехі.
"Після наказу верховного лідера ми протягом 48 годин підготували цей центр. Сподіваємося, що об'єкт буде завершений через місяць", - сказав він в ефірі держтелебачення Ірану, передає Reuters.
Нагадаємо, що верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї розпорядився, щоб Організація з атомної енергії Ірану негайно розпочала підготовку до збагачення урану, якщо ядерна угода, підписана в 2015 році, розвалиться після виходу з неї США.
8 травня президент США Дональд Трамп заявив про вихід з угоди щодо ядерної програми Ірану і анонсував нові санкції проти іранського режиму.

Історична угода щодо іранської ядерної програми від 2015 року передбачає зняття частини санкцій з Ірану в обмін на обмеження його можливостей зі збагачення та зберіганню ядерних матеріалів. Трамп називав угоду несправедливою і сумнівався в тому, що вона обмежить ядерні амбіції Тегерана.
Проти виходу з угоди виступили провідні країни ЄС і Росія.

Related

Події у світі 1180386183957190656

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item