Затриманий бойовик ЛНР видав важливу інформацію про росіян на Донбасі


Затриманий на Харківщині бойовик ЛНР у ході слідства розповів про російських найманців на окупованому Донбасі.
Про це повідомила прес-служба СБУ.
"Харків'янин у квітні 2017 року приєднався до незаконного збройного формування бойовиків. Він проходив "службу" в одному з терористичних батальйонів на території тимчасово окупованого Алчевська на посаді механіка-водія БМП У червні 2018 року бойовик вирішив покинути лави бандугруповання, через тиск з боку терористів, та повернувся на Харківщину.
Зловмисник надав СБУ свідчення стосовно участі російських військових у збройному конфлікті на сході країни. За його словами, російські війська розміщуються у так званому "другому ешелоні" від лінії зіткнення і надають вогневу підтримку з важкого озброєння по позиціях українських військових. Крім того, російські офіцери виконують функції "спостерігачів" за діяльністю збройних підрозділів терористів.
Він також повідомив, що основним мотивом вступу до бандформувань для більшості є матеріальна вигода. Але незаконні збройні підрозділи укомплектовані лише на п`ятдесят відсотків, а ватажками є особи з кримінальним минулим. Матеріальні ресурси та боєприпаси розкрадаються", - йдеться у повідомленні.
20 червня розвідники 93-ї окремої механізованої бригади Холодний Яр і Тактичної групи "Моспине" провели спецоперацію, у якій до України повернули офіцера-зрадника Олексія Бідусенка.

Related

Події в Україні 8522468757639242879

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item