Держсекретар США: Трамп може зустрітися з Путіним "у недалекому майбутньому"

Держсекретар США: Трамп може зустрітися з Путіним "у недалекому майбутньому"
Трамп може зустрітися з Путіним "у недалекому майбутньому"
Президент США Дональд Трамп може зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним "у недалекому майбутньому", заявив Держсекретар США Майк Помпео в інтерв'ю телемережі MSNBC, передає Радіо Свобода.
За словами Помпео, це може статися після поїздки до Москви радника з національної безпеки США Джона Болтона, яку Білий дім днями анонсував на наступний тиждень із метою обговорити можливість такої зустрічі.
"Вашингтон намагається знайти точки, в яких наші інтереси (США і Росії) збігаються, але захищати американські інтереси в тому, де таких інтересів немає", - підкреслив держсекретар.
За його словами, в його переговорах із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, з тих пір, як він став держсекретарем США в квітні, він висловлював занепокоєння з приводу втручання Росії у вибори в США і її поведінки в Україні та Сирії.
Минулого тижня Трамп заявив, що розглядає можливість зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у липні.
Нагадаємо, що наприкінці червня в Москву їде радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, що обговорити можливу зустріч Дональда Трампа з Володимиром Путіним.
Перша особиста зустріч Трампа і Путіна відбулася 7 липня 2017 року на полях саміту G20 в Німеччині. Тоді лідери домовилися про створення дипломатичного каналу щодо України, про введення з 9 липня перемир'я на південному заході Сирії, про створення двосторонньої робочої групи з кібербезпеки і про призначення нових послів США в Росії і Росії в США.

Related

Події у світі 8796984123870588708

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item