Назвали термін створення Антикорупційного суду

Назвали термін створення Антикорупційного суду

Антикорупційний суд можна створити за півроку, так вважає директор НАБУ Артем Ситник.
Відповідну заяву він зробив під час зустрічі з молоддю у столичному Парку корупції, передає Укрінформ.
"Я зроблю прогноз, наскільки швидко можна створити цей суд. Його можна створити за півроку. Якщо ми створювали з нуля НАБУ - це набагато складніший механізм, ніж Антикорупційний суд, - ми його запустили менш ніж за 8 місяців. Звичайно, що це була важка праця, але ми це зробили. Тому за півроку, за наявності політичної волі, це можна зробити", - розповів Ситник.
При цьому директор НАБУ зауважує, що наявність політичної волі спрогнозувати важко.
"За три роки її не додалося в Україні, на жаль. Якщо нам - НАБУ, громадянському суспільству, міжнародним партнерам - вдасться не послабити увагу за цим процесом і не послаблювати тиск на тих людей, які повинні "сидіти", то це буде достатньо швидко", - мовив Ситник.
Він вважає, що створення закону про Антикорупційний суд ускладнювало те, що "в залі сидить Розенблат, Поляков і ряд інших - це все представники більшості".
7 червня Верховна Рада ухвалила закон №7440 про Вищий антикорупційний суд України. За проголосували 315 народних депутатів. Президент Петро Порошенко підписав його 11 червня. Проте для самого створення суду потрібен ще один закон, заявляють окремі депутати та директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

Related

Політика 1629700944810800743

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item