Родичам загиблих десантників виплатять компенсацію

Родичам загиблих десантників виплатять компенсацію

Суд задовольнив 39 позовів до Міністерства оборони України про відшкодування 19,5 млн грн моральної шкоди від родичів військових, які загинули у червні 2014 року у збитому терористами літаку ІЛ-76 під Луганськом.
"На сьогодні зазначене рішення суду оскаржене обвинуваченим, його захисником та представником Генерального штабу ЗС України до апеляційної інстанції (Апеляційного суду Дніпропетровської області), якою 22.01.2018 призначена комісійна судова військова експертиза. Її проведення доручене Київському науково-дослідному інституту судових експертиз", – написав Андрій Лисенко, речник Генеральної прокуратури України.
Лисенко також нагадав, що обвинувачений у цій справі генерал-майор Віктор Назаров подав апеляційну скаргу та домігся проведення повторної експертизи обставин катастрофи літака. Генерала Віктора Назарова, не зважаючи на рішення суду, не позбавили військового звання та нагород.

14 червня 2014 року в районі аеропорту "Луганськ" бойовики за допомогою ракетного комплексу "Игла" збили літак Іл-76. Був уражений під час заходу на посадку на висоті 700 м. На борту перебували 40 десантників. Солдати мали посилити гарнізон аеропорту, який на той момент оточили бойовики. Крім них було ще 9 членів екіпажу. Всі загинули. Це найбільша одночасна втрата Збройних сил України.

Related

Суспільство 5315898388485356173

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item