Україна розробила ділянки газу на 150 млрд кубів

Україна розробила ділянки газу на 150 млрд кубів
Влада обіцяє знизити ціни на газ, коли зросте власний видобуток

Уряд має намір виставити на електронні торги ліцензії на видобуток газу на 44 ділянках.

В Україні підготовлено 44 ділянки, на яких сконцентровано запаси природного газу обсягом 150 млрд кубічних метрів. Про це в четвер, 26 липня, під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.
"Як тільки ми відмовимося від імпорту, ми відразу рішуче знизимо ціни на газ і не будемо перебувати під впливом міжнародної кон'юнктури цін на газ. Ось наше стратегічне завдання. Не подачки і знижки, а системне остаточне зниження цін, яке можливе тільки тоді, коли ми будемо добувати газ в кількості, скільки потрібно Україні, населенню і промисловості", - наголосив Гройсман.

За його даними, зараз в Україні розвідано 44 ділянки із запасами 150 млрд куб. м газу.

"У нас вже підготовлено 44 ділянки з запасами 150 млрд куб. м газу, що які вимагають інвестицій, нових технологій, де будуть працювати українці. І ми зможемо зрештою здобути нашу незалежність від будь-якої держави", - зауважив Гройсман.

У зв'язку з цим Кабінет міністрів вводить процедуру електронних торгів ліцензіями на користування надрами, перш за все для видобутку газу.
Згідно з прийнятою постановою, в Україні відкриють геодані, що дасть можливість бізнесу на основі прозорих аукціонів отримувати ліцензії на видобуток газу, щоб в подальшому знизити обсяги імпорту газу і в підсумку відмовитися від його закупівель.

Гройсман також нагадав, що за минулий і частину позаминулого року Україна отримала на 700 млн куб. м газу більше, ніж за попередні періоди.

За інформацією Держгеонадр, початкова вартість ліцензій на підготовлені 44 ділянки - близько 3 млрд грн, а загальна площа ділянок - понад 13 тис. кв. км. Як зазначив глава уряду, зараз важливо провести всі підготовчі роботи, щоб почати аукціони максимально швидко.

Зазначимо, в першому півріччі 2018 року Україна знизила імпорт природного газу 36,7%. Наразі в підземні сховища газу вже закачано 12,5 млрд куб. м газу.

Related

Економіка 1662046671706744448

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item