Із Грузії понад добу не можуть вилетіти до України 38 туристів із Миколаєва, серед них двоє з травмами

Із Грузії понад добу не можуть вилетіти до України 38 туристів із Миколаєва, серед них двоє з травмами
Серед туристів, які не можуть вилетіти з Батумі, 19 дітей
З аеропорту грузинського міста Батумі більш ніж добу не можуть вилетіти 48 туристів із Миколаєва, серед яких 19 дітей і двоє людей з травмами.
Про це повідомляє Преступности.НЕТ із посиланням на одну з туристок на ім'я Оксана. Переліт мала забезпечити авіакомпанія Bravo Airways.
"Виліт мав відбутися о 15:30, його перенесли на 19:10, потім ще на півгодини, на годину тощо. Туристична компанія не відповідає, її сайт, як мені пояснили, заблокований. 19 дітей від року і старше перебувають в аеропорту з батьками. Літак у Києві підняли і посадили, нібито він несправний. Ніхто нічого не пояснює", - розповіла жінка.
Вона також повідомила, що перший секретар посольства України в Грузії Любомир Король сказав туристам, що фінансування з боку України немає, тому надати ні воду, ні їжу, ні нічліг він не може. 1 липня в посольстві заявили застряглим турістам, що "ситуація катастрофічна" і пообіцяли зробити все можливе, щоб допомогти.
За словами туристки, у двох миколаївців, які не можуть вилетіти з Батумі, травми - у одного з хлопчиків зламана нога, а у дівчини - пошкодження ноги та вночі була лихоманка. Вона записала відеозвернення, у якому розповіла, що після травми їй вже зробили операцію і мали зробити ще одну після прильоту в Україну, оскільки після травми почався некроз.
Зазначається, що інші туристи побоюються, що у неї починається гангрена. Причому, коли дівчина звернулася до лікарні у Грузії, їй лише наклали антисептичну повизку.
"Всі туроператори розводять руками, ніхто не може допомогти. Діти голодні вже другу добу, ми розмістилися поруч з аеропортом сьогодні за свої гроші як могли, тому що у багатьох не залишилося коштів. Дзвонимо в авіакомпанію з 18:30, але досі жоден телефон не відповідає. Навіть представника цієї авіакомпанії немає у Грузії", - описала ситуацію ще одна туристка Яна Молодай.
Раніше повідомлялося, що з аеропорту Київ (Жуляни) із суботи, 30 червня, затримують рейси. Кілька тисяч туристів не можуть вилетіти, зокрема, в Анталію і в Батумі. Інтернет-спільнота dtp.kiev.ua повідомила, що не літають літаки авіакомпанії Браво.
29 червня стало відомо, що в аеропорту Монастір в Тунісі вже другу добу перебуває близько 300 українських туристів, які не можуть вилетіти до Харкова. За даними ЗМІ, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконували своїх зобов'язань із повернення громадян України додому. Після двох днів очікування, 30 червня, частина з них прилетіла до Києва.

Related

Суспільство 2559203552789739746

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item