Російські найманці, які воювали на Донбасі, висунули Путіну вимогу

Російські найманці, які воювали на Донбасі, висунули Путіну вимогу

Російські ПВК "Патріот", "ПВК Вагнера", які воювали в Сирії і на Донбасі, зажадали від глави РФ Володимира Путіна надати їм статус учасників бойових дій.
Про це йдеться у відповідному зверненні організацій, в якому вони підкреслюють, що "не мають ніякої соціальної, реабілітаційної, економічної підтримки з боку держави", передає "Радіо Свобода".
"При цьому дані керівники приватних військових компаній ("Патріот", "Вагнер" та ін.) отримують державні нагороди із рук особисто президента РФ. У рамках міждержавних переговорів афілійовані структури керівництва ПВК отримують вигідні економічні контракти", - скаржаться найманці.
Бойовики приватних військових компаній також стверджують, що вони знаходяться на особливому обліку у МВС і ФСБ РФ і постійно піддаються перевіркам. А сім'ї загиблих найманців при цьому, зважаючи на відсутність правових механізмів, змушені замовчувати факт участі рідних у ПВК.
Раніше стало відомо, що крім "ПВК Вагнера", як мінімум з весни 2018 року в бойових діях в Сирії бере участь приватна військова компанія "Патріот", імовірно пов'язана з Міноборони РФ.
Як повідомлялось, у складі ПВК Вагнера є підрозділ "Карпати", до якого входять майже 40 українців.
Найманцями компанії "Вагнер" стають росіяни з ультранаціоналістичними переконаннями і військові ветерани, деякі з яких також воювали в Україні.

Related

Події в Україні 5401303990088054690

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item