Британські медики не виявили ознак зараження Новачком у поліцейського, що звернувся до них

Британські медики не виявили ознак зараження Новачком у поліцейського, що звернувся до них
Медики провели ряд спеціальних досліджень для перевірки на отруєння Новачком
Медики Окружного госпіталю Солсбері в Великобританії не виявили ознак зараження нервово-паралітичною речовиною Новачок у поліцейського, який звернувся до них.
"Ради підтвердити, що поліцейський, який звернувся за попередньою медичною допомогою до Окружного госпіталю Солсбері в зв'язку з інцидентом в Еймсбері, був обстежений і виявився здоровий", - повідомила прес-служба поліції Уілтшира в Twitter.
За словами прес-секретаря госпіталю в Солсбері, після інциденту з отруєнням пари в Еймсбері до них звертався ряд місцевих жителів, проте ні у кого з них не були виявлені ознаки отруєння нервовим паралітиком. Представник лікарні також зазначив, що для громадськості ризик негативного впливу Новачка залишається низьким, повідомили в BBC.

Нагадаємо, що раніше співробітник поліції Уілтшира звернувся за допомогою до медиків для попередньої перевірки на можливе отруєння нервово-паралітичною речовиною Новачок.
30 червня з будинку в Еймсбері госпіталізували пару - 45-річного Чарлі Роулі і 44-річну Дон Стерджесс. Спочатку медики вважали, що вони постраждали від передозування героїном або кокаїном. Лише 4 липня британська влада публічно оголосили, що пара піддалася впливу невідомої речовини.
Аналізи у військовій лабораторії Портон-Даун показали, що чоловік і жінка були отруєнінервово-паралітичною речовиною групи Новачок.
Британська поліція повідомила, що постраждала пара піддалася впливу нервово-паралітичної речовини в результаті контакту із зараженим предметом. Правоохоронці готуються до тривалого розслідування цієї справи. Пріоритетною метою поліція ставить визначення джерела отруєння.
Еймсбері знаходиться в 15 кілометрах від Солсбері, де 4 березня колишній російський агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні нервово-паралітичною речовиною.
У Лондоні заявили, що робочою лінією того, що сталося, вважається нецілеспрямований замах. Швидше за все, вони постраждали від залишків речовини Новачок, якою були отруєні колишній офіцер ГРУ і його дочка.

Related

Події у світі 249983386110246240

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item