Археологи знайшли на Миколаївщині античну садибу

Археологи знайшли на Миколаївщині античну садибу

Польсько-українська команда археологів знайшла на території давньої грецької колонії Ольвія в Очаківському районі Миколаївської області фрагменти житлового будинку та цінні предмети з IV сторіччям до н.е.
У дослідницькому проекті беруть участь науковці з Національного музею у Варшаві та Інституту археології Національної академії наук України. За словами керівника експедиції Альфреда Твардецького, цьогорічне відкриття є доказом того, що в Ольвії існувало поселення. Археологи знайшли предмети щоденного вжитку та посуд, повідомляє "Польське Радіо".
"Посуд у дуже доброму стані, і видно, що зроблений у добрій майстерні. Тому ми припускаємо, що дім, який ми вивчаємо, належав багатим містянам – вони могли собі дозволити покупку дорогого посуду. Досі в Ольвії нам не вдалося знайти такого коштовного і великого посуду", - розповіли археологи.
Від початку розкопок в Ольвії польські та українські археологи знайшли понад 300 предметів. Праця над об'єктом продовжиться наступного року.
У Тернополі на території замку виявили кераміку та побутові речі трипільської та черняхівської культури. Знахідка здивувала вчених, бо свої поселення люди кам'яної доби зазвичай влаштовували у долинах та на берегах річок. Замок у Тернополі розташований на узвишші.

Related

Цікаво 6537130163076901349

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item