У Нацбанку почали розслідування про "мільйони на смітнику"


Національний банк України вивчає, чому кілька мішків із подрібненими купюрами різних номіналів опинилися у смітті поблизу Дніпра. 
Їх знайшли патрульні 7 липня, коли оглядали лісосмугу біля Криворізького шосе. Мішки мали бирки із печаткою НБУ.
Національний банк України прокоментував ситуацію:
"Подрібнення застосовується лише до вилучених з обігу зношених та значно зношених банкнот, які підлягають знищенню. Це відбувається повністю в автоматичному режимі у регіональних підрозділах Національного банку та Центральному сховищі Києва. Банкноти ріжуться на дрібні частини, здрібнена маса збирається у мішки або подається у спеціальний прес, який робить із здрібненої маси брикети. Відновити порізану банкноту неможливо. Після цього здрібнена маса утилізується на спеціалізованих сміттєвих полігонах твердих промислових відходів компаніями, з якими у Національного банку укладені відповідні договори. З огляду на ситуацію, що сталася, банк зробив відповідний запит до компанії, яка здійснює утилізацію відповідно до договору, для з'ясування обставин події. У випадку виявлення порушень умов договору, Національний банк вживатиме адекватних заходів".
До завершення розслідування установа утримується від детальних коментарів конкретної ситуації.
На офіційній сторінці на Youtube НБУ показує, як відбувається знищення банкнот.
В мішках, знайдених поблизу Дніпра 7 липня, заховано грошей на сотні мільйонів гривень. До них приклеєні картонні талони з підписом, що цінний вантаж є власністю Національного банку України.
В мішках містяться порізані купюри номіналом у 20, 50, 100 і 200 гривень, при цьому, зазначено приблизну їхню кількість.

Related

Суспільство 2396491106347473353

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item