Київський патріархат повідомив про спробу замаху на Філарета

Київський патріархат повідомив про спробу замаху на Філарета
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет
Священний синод Української православної церкви Київського патріархату заявив про спробу замаху на патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, який міг закінчитися летальним випадком.
Як повідомляється на сайті УПЦ КП, ввечері 25 травня 2018 року заштатний єпископ Севастіан (Михайло Возняк), колишній Чернігівський і Ніжинський єпископ, разом зі своїм сином увійшов до резиденції Філарета та хотів потрапити до особистих покоїв патріарха, який якраз вечеряв у трапезній.
Згідно з повідомленням, економ патріархії монахиня Варвара почула, що хтось пройшов коридором, та вийшла з кухні. У цей момент Возняк напав на неї, розпорошивши їй в обличчя сльозогінний газ із балончика. Після цього батько і син втекли з місця злочину.

За фактом нападу поліція почала розслідування, під час якого було встановлено, що Возняк та його син обдумали свої дії та завчасно підготувалися до нападу. Під час затримання єпископ Севастіан пояснив, що хотів потрапити до патріарха на прийом.
У синоді наголосили, що не довершений лише в силу незалежних від Возняка обставин напад міг спричинити важкі наслідки аж до смерті, які "з причини віку могли настати внаслідок використання сльозогінного газу безпосередньо проти особи патріарха".

У зв’язку з цим на засіданні синоду 27 липня ухвалили рішення, згідно з яким інцидент у резиденції Філарета вважається "замахом на предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату".
Самого підозрюваного позбавили священного сану, церковного спілкування і всіх прав, пов’язаних із чернецтвом.

Related

Гаряча новина 7166734311223605612

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item